ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η περιβαλλοντική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου για τρίτη χρονιά συμμετέχει στο δίκτυο Κλιματοφύλακες. Στα πλαίσια του δικτύου πήρε μέρος στο πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΔΥΜΝΑΜΗ ΤΟΥ 10» που είχε στόχο να ενθαρρύνει τη σχολική κοινότητα να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα που παράγει κατά 10% στο διάστημα 10 εβδομάδων. To πρόγραμμα ξεκίνησε 7 Φεβρουαρίου 2011 και τελείωσε στις 15 Απριλίου 2011.

Η κατανάλωση ενέργειας καταγράφηκε από ειδικούς μετρητές οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Την κατανάλωση ενέργειας στο σχολείο μας παρακολούθησε μια ομάδα δέκα μαθητών, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ (GREEN TEAM) και συντονίστριες της δράσης των μαθητών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους ήταν οι εκπαιδευτικοί Παπαμάρκου Μελπομένη και η Παπαδάκη Ελένη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες έχουν τη μορφή διαδραστικών εργαστηρίων με σκοπό να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους μαθητές σε θέματα βιώσιμης διαχείρησης της ενέργειας αλλά και γενικότερα σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η παροχή γνώσης γύρω από την πράσινη ενέργεια, η κινητοποίηση των μαθητών ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και ευαίσθητοι απέναντι τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον καθώς και η εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών με τις νέες τεχνολογίες.

Στο τέλος των 10 εβδομάδων το σχολείο που πέτυχε την καλύτερη ενεργειακή επίδοση και την ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος αποδείχθηκε σε σχολείο πρωταθλητή. Στις 10 Μαΐου έγινε η απονομή των βραβείων και το σχολείο μας πήρε την πρώτη θέση αφού καταφέραμε να μειώσουμε κατά 39,8% την κατανάλωση ενέργειας!!!

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το British Council σε συνεργασία με τους συνηγόρους του κλίματος, την εταιρία intelen, την μη κυβερνητική οργάνωση Αction Aid Ελλάς, την μη κερδοσκοπική εταιρία Ιπποκράτης 2500 χρόνια και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, ενώ υποστηρίχθηκε από το ινστιτούτο Νεολαίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: