Ανησυχούν εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι για την κεραία κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το 7ο Δημοτικό Σχολείο

Κινητοποιούνται γονείς, κάτοικοι, εκπαιδευτικοί, πέριξ του 7ου Δημοτικού Σχολείου για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχουν εγκαταστήσει σε πολυκατοικία απέναντι από το Σχολείο, σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

«Λίγο πριν το Πάσχα ενημερωθήκαμε από περίοικο για την ύπαρξη δύο, ως φαίνεται, κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας επί των οδών Ανδρούτσου 21 και Θηβών 104. Θορυβηθήκαμε και επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Περιστερίου κ. Π. Λύκο, τον ενημερώσαμε σχετικά. Αμέσως μετά τις πασχαλινές διακοπές επανήλθαμε» μας είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Γενναδοπούλου, εκπροσωπώντας και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

«Κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, αποστείλαμε έγγραφα και επιστολές στην αρμόδια υπηρεσία ΕΕΤΓ (Τμήμα Εποπτείας Φάσματος), στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Γεν. Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών και στην Πολεοδομία Περιστερίου (ημερομηνίες 13/5, 26/5 και 20/5 αντίστοιχα) ζητώντας τον έλεγχο της νομιμότητας τοποθέτησης της κεραίας στο συγκεκριμένο κτίριο» μας είπε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελπινίκη Μαρούλη. «Όλος ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών συμφώνησε στις ανωτέρω ενέργειες, ανησυχώντας για την ύπαρξη της κεραίας ή των κεραιών και για τον κίνδυνο της υγείας των μαθητών από την λειτουργία της. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους ώστε να γίνει σύντομα η απομάκρυνσή της. Δεν θέλουμε να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με τις κεραίες απέναντί μας» επεσήμανε.

Όπως ενημερωθήκαμε στην προγραμματισμένη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων την Τρίτη 14 Ιουνίου, στην οποία παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Π. Λύκος και Β. Μπέτσης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Κελάφας, συζητήθηκε το θέμα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λύκος διαβεβαίωσε πως σύντομα θα γίνει η απεγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. «Από τη Βουλή ψηφίστηκε νόμος που είναι κομμένος-ραμμένος προς όφελος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον με κάθε «κόστος». Με όσες δυνάμεις έχουμε τις κατεβάζουμε μόνοι μας, διότι δεν ανεχόμαστε να κινδυνεύσουν οι πολίτες!» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Είναι θετική αυτή η εξέλιξη και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί η κεραία ώστε να μην αρχίσει η νέα σχολική χρονιά με την κεραία απέναντι από το σχολείο, όπως επεσήμαναν γονείς και δάσκαλοι.

πηγή: Ελεύθερος Διάλογος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: